Настоящите събития свързани с бързото разпространение и спецификите на коронавируса …

Настоящите събития свързани с бързото разпространение и спецификите на коронавируса в световен мащаб, принудиха  правителствата да вземат  предпазни мерки.

В тази връзка  все повече се препоръчва широкото използване на дистанционната / онлайн форма за работа и обучение.

Въпреки залегналите стратегии на правителствата на България още от далечната 2001 г, за изпълнение на програмата е-България точно в този момент се оказва, че  на практика е неприложена и неработеща.

Дистанционите обучения, които сега се опитват да „съживят“ някои учебни заведения и предлаганите такива от школи с използването на виртуална класна стая е по-скоро самообучение, тъй като при тях отсъства или е твърде ограничен живият контакт с преподавателя в момента на проверка на заученото.

Учебен център „СПОЛУКА“ практикува онлайн синхронно (с преподавател, в реално време) обучение вече седем години. Обучаваме  курсисти от всички краища на страната и Европа по учебни предмети и чужди езици.

По този начин постигаме няколко цели:

  1. Достъп до качествено обучение на всеки желаещ, независимо от неговото местонахождение, часова разлика, пол, възраст, социален статус, здравословно състояние.
  2. Спестяване на време и средства за пътуване до мястото за обучение.
  3. Гъвкавост на времето за провеждане на обучението.
  4. Използване на подходяща за съответният курсист или група методика на преподаване.
  5. Спестяват се средства на курсиста за закупуване на учебни материали – центърът ги предоставя безплатно в електронен вид.

Бихме искали да споделим, че в не малка степен срещаме недоверие и скептицизъм у хората избрали нашият метод на онлайн обучение.

Обратната врзъка с такива наши курсисти показа, че само след едно-две занятия всички те са впечатлени и вече с променено отношение. Това може да се прочете и в техните отзиви публикувани на нашата фейсбук страница.

Разбира се, онлайн обучението няма да измести в скоро време традиционното, но е  отлична негова алтернатива и допълнение.

Екипът на учебен център „СПОЛУКА“ е на ваше разположение.

Ще се радваме да ви бъдем полезни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *